Schenking personenbus en medische apparatuur

GOOR – De Vereniging Hof van Twente – Kyiv-Pechersk is erin geslaagd een bus met hulpgoederen naar de Oekraïnse hoofdstad Kyiv te sturen.

Begin 2023 werd de vereniging door een humanitaire organisatie in Kyiv benaderd met een bijzonder en dringend verzoek om hulp. De organisatie biedt hulp aan oudere en/of gehandicapte mensen in Kyiv. De hulporganisatie was specifiek op zoek naar een nog goede, gebruikte bus voor het vervoer van mensen en voor het verstrekken van maaltijden. Gezien de penibele situatie in Oekraïne was daar grote behoefte aan, aldus Frans Hermans van de stichting.

Rolstoelbus

De Stichting Franje Hof van Twente is bereid gevonden om een oudere rolstoelbus voor dit goede doel af te staan. De Vereniging Hof van Twente – Kyiv-Pechersk heeft eerst nog een flinke onderhoudsbeurt laten uitvoeren, zodat de bus in Kyiv nog een tijd lang mee kan.

Ziekenhuis ZGT en de Goorse apotheek hebben medische hulpmiddelen beschikbaar gesteld. Op maandag 20 juni werd de bus met daarin alle verzamelde medische hulpgoederen officieel aan de vertegenwoordiging uit Kyiv overgedragen. Een echtpaar uit Kyiv dat al eerder met de trein naar Goor was gekomen heeft de bus naar Kyiv gereden.