Donatie schoolmeubilair aan  een  tweetal scholen

In april 2024 kreeg OBS De Zwaluw te Markelo nieuw schoolmeubilair. De directie bood de oude nog in goede staat verkerende schoolmeubels aan  de Vereniging Hof van  Twente-Kyiv-Pechersk als donatie voor hulp aan  Oekraïne.  De meubels werden  met vereende krachten met een geleend vrachtwagentje opgehaald en  tijdelijk opgeslagen in de loods van Jeantique in Goor. Ook bij de Brookschole in Markelo konden  een aantal  tafeltjes en stoeltjes enz. worden  opgehaald. De hoeveelheid meubels was zodanig groot dat het twee dagen duurde eer alles was opgehaald.
Als snel bleek dat het onmogelijk was om alles tegelijk met een grote trailer met oplegger naar Oekraïne te vervoeren. Er zouden daarvoor wel twee vrachtwagens nodig zijn

Via bestaande contacten in Oekraïne werden daar snel twee scholen gevonden die zaten te springen om  schoolmeubilair. De eerste was gevestigd in  Parafiivka village, Prylusky district, Chernihov Region, Ukrain, op zo’n  100 km nood-oostelijk van Kyiv, waar al meer goederen vanuit Goor naar toe waren gebracht. Met dit transport gingen ook 20 rolstoelen mee, 10 voor een revalidatiecentrum in Kyiv en 10 voor de instelling in  Prylusky. De tweede school werd ons aanbevolen vanuit de stichting Open Door Ukraïne en was gelegen in Trostyanets, een plaats in de buurt van Charkov.

Het eerste transport bereikte op 14 augustus zijn bestemming en  het tweede transport  kwam een goede week later aan  in Trostyanets. Beide scholen waren zeer verguld met hun nieuwe schoolmeubels en n hebben de vereniging dat in  hun dankwoord nadrukkelijk laten weten.